Wijnastrologie: Wanneer smaakt wijn het best?

Good Wine Day?

Hoe kan het dat een wijn de ene dag zo veel lekkerder smaakt dan de andere dag? Naast psychologische factoren lijkt er nog iets heel anders in het spel te zijn: de invloed van maan en sterren. Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, legde ook de basis voor de biodynamische land- en tuinbouw. Die gaat nog een stap verder dan de biologische: er wordt niet alleen op een natuurlijke manier geboerd, maar er wordt ook rekening gehouden met de kosmische krachten die op de natuur inwerken. Maria Thun (overleden in 2012) ontwikkelde de leer verder, tot een zaai-, plant- en oogstkalender. Die kalender blijkt ook te werken om te bepalen wanneer wijn het best smaakt. Steeds meer wijnhandelaren en -drinkers houden er rekening mee.

LEES MEER

Winelife35Cover

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Meest recente berichten

Recente reacties

Archief

Categorieën

Meta

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *