Over mij

Karin Leeuwenhoek (1976) raakte op haar 22e besmet met het wijnvirus. Gaandeweg breidde dat zich uit van heel veel genieten en proeven naar meer verdieping en bestudering. Maar een lekkere wijn zul je haar nog steeds niet graag zien uitspugen of leeggieten.

Na een pretstudie Communicatiewetenschap (afgestudeerd in 1999, Universiteit van Amsterdam) en twaalf ambachten rondde ze in 2008 de MA Theologie/Wereldreligies af (Faculteit Katholieke Theologie, Universiteit van Tilburg). Ze is als freelance (eind)redacteur werkzaam voor deze faculteit, alsmede voor de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen en voor diverse uitgeverijen.

Wijn(studie) is verslavend, dus na SWEN3 was het in 2015 tijd voor SWEN4: de opleiding tot vinoloog in Maarn. Vanaf september 2016 mag Karin zich officieel Registervinoloog van de Wijnacademie noemen. Haar grootste passie ligt op het snijvlak van proeven en filosoferen: Waarom is dit zo lekker? Hoe werkt terroir? Wat is de idee van de wijnmaker en komt die over in de smaakbeleving? Wat is de magie van een wijn?

Sinds begin 2015 is Karin Leeuwenhoek columnist voor WINELIFE, sinds 2017 schrijft ze ook voor het wijnmagazine Perswijn. Lees hier een interview met haar in Perswijn.

WineLife intro

Op vinoblogie.nl schrijft zij over wijnen die haar opvallen, raken, hart en zintuigen in vervoering brengen en om extra verdieping vragen. Over ‘kleine’ grote wijnen. Vaak van kleine producenten. Wijnen met een verhaal, wijnen/druiven met een (klassiek) verleden, wijnen met een filosofie. Natuurlijk gemaakte wijnen, biodynamische wijnen, wijnen die heilzaam en weldadig aanvoelen, of gewoon extreem lekker of bijzonder zijn. Uit oude en nieuwe windstreken.

Logo klein WineLife

6 Comments

 1. Wilfried
  14 september 2015
  Reply

  Leuke blogs Lees ze met veel plezier en een glas wijn😉

 2. Sjef
  16 september 2015
  Reply

  Mooi verhaal over Libanese wijnen. Mijn ervaringen zijn niet allemaal top maar zijn zeker bijzonder.

 3. 28 september 2015
  Reply

  Ik ben Belgische wijnbouwer in de Franse Rhone vallei sinds 2000. In een vorig leven was ik autorenner. Wij zouden met plezier enkele proefflessen willen posten. Hebt u intresse? Met zonnige groeten, Dirk

 4. 4 januari 2016
  Reply

  Beste Karin
  Ik zag op een Facebook post van Jordan in Stellenbosch dat jij daar onlangs op bezoek bent geweest. Mocht je naar aanleiding van je reis naar Zuid-Afrika nog informatie nodig hebben over het land – laat mij weten.
  Vriendelijke groeten
  Sara Channell
  http://www.wosa.nl

 5. 5 januari 2017
  Reply

  Beste Karin,
  Jouw Vinoblogie gaat over wijnen met een verhaal. Veel van ‘onze’ zuid-Spaanse wijnen uit het ruige, authentieke wijngebied Granada e.o. hebben dat. Zij weten zelfs zelfs de wijnkenners met jarenlange ervaring te verrassen! Bijzondere verhalen vanwege bijvoorbeeld het gebruik van autochtone druiven, wijngaarden van 1350 m., het oogsten: handgeplukt in de nacht en soms nog met muilezels van het land gehaald, d.m.v. zwaartekracht geperst, sulfietvrije natuurwijnen etc..
  Het is onze passie en missie om dit gebied en haar wijnen in Nederland en België op de kaart te zetten. Dus laat maar horen als je nog op zoek bent naar een bijzonder verhaal, de filmpjes http://www.granadawijnen.nl/c-1383620/filmpjes-bodegas/ spreken voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *