De laatste druppel / Q&A met César Saldaña
Mr. Sherry
CÉSAR SALDAÑA IS GEBOREN, GETOGEN EN WERKZAAM IN JEREZ, HET MEKKA VAN DE SHERRY: ‘ALLEEN IN DEZE REGIO KUN JE DEZE WIJNEN MAKEN.’
IS SHERRY ALTIJD DEEL VAN UW LEVEN GEWEEST? ‘Absoluut. Ik ben geboren in Jerez de la Frontera (Andalusië, Zuid-Spanje) en ook mijn vader werkte bijna zijn hele carrière in de “bodegas” hier. Mijn eerste baan was in de financiële sector in Madrid, maar al na twee jaar kwam ik terug naar Jerez. Toen begon ik bij González Byass – bekend van de Tio Pepe sherry – en daarna werkte ik voor Sandeman. Na 15 jaar aan de exportkant begon ik in 2000 met mijn werk voor de Consejo Regulador (het regelgevende orgaan van de sherry-industrie). Eerst als General Manager en vanaf 2020 als voorzitter.’ […]
Wees de eerste om te reageren