De laatste druppel / Q&A met Vicky Corbeels
België doet het groener
KLIMAATVERANDERING, DUURZAAMHEID, ZORGEN VOOR EEN GOED MILIEU: OOK DE WIJNSECTOR MOET GROENER. MAAR HOE? DE VLAAMSE VICKY CORBEELS WEET HET.
WAT ONDERZOEK JIJ, VICKY? ‘Aan de Universiteit Antwerpen, onderzoeksgroep Milieu-Economie, doe ik een PhD-onderzoek dat moet leiden tot een duurzaamheidsplan voor de Belgische wijnsector. De sterk groeiende Belgische wijnbouw kan alleen langdurig blijven bestaan als zij duurzamer wordt. Dit onderzoek is een kans om de sector te motiveren om de vervuilende milieu-impact te verminderen en samen op weg te gaan naar klimaatneutraliteit. We hebben met dit pilotproject de ambitie om van de Vlaamse wijnproductie een pionier te maken voor duurzame koele wijnbouwklimaten, in de context van de klimaatverandering. De traditionele wijnregio’s zijn veel georganiseerder, maar ook zij kunnen van ons als koele klimaatregio veel leren over adaptieve wijnbouw. De lage landen zijn daar noodgedwongen de afgelopen 60 jaar experts in geworden.’ LEES VERDER
Wees de eerste om te reageren