Wijnavonturen Deel 3: Eric Heerema van Nyetimber

PERSWIJN #7 2020

Wijnavonturen Deel 3: Eric Heerema van Nyetimber

Van je (wijn)passie je beroep maken; wie droomt er niet van? Deze landgenoten deden het. In deze laatste aflevering Eric Heerema. In 2006 vervulde hij zijn jongensdroom door het Engelse mousserende wijnhuis Nyetimber te kopen. Inmiddels is dit bedrijf de grootste producent van méthode traditionnelle van Engeland, met het grootste wijngaardbezit.

Heerema liet zich in 1991 door zijn broer uitkopen uit het familie-offshorebedrijf en zette een eigen vermogensbeheerorganisatie op. Volgens de Quote 500 is hij inmiddels goed voor een vermogen van 130 miljoen euro. Voordat hij Nyetimber kocht, had hij nog geen vaste plannen wat betreft wijnproductie, hoewel de liefde voor wijn al op zijn zeventiende toesloeg: ‘Mijn ouders hadden die interesse helemaal niet, maar ik ontdekte dat ik wijn heel lekker vond – stille wijn trouwens, het begon met rode Bordeaux – en er ook alles over wilde weten. Toen ik me op mijn kamer terugtrok om wijnboeken te lezen, dacht mijn moeder eerst nog hoopvol dat ik eindelijk serieus ging leren voor mijn eindexamenjaar.’… LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN PERSWIJN #7 2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Recente berichten

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Meta

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.