Column | Goudmijn

Column Karin Leeuwenhoek WINELIFE#90 zomer 2024

Goudmijn

Ja, het was absoluut haar topper: de in een oude zilvermijn, op 2000 meter hoogte, gerijpte witte blend die Elena Walch me in Alto Adige liet proeven. En ook een rode blend van het Kroatische Coral Wine project, inclusief fles met een aanslag van zeeplanten en schelpjes door het verblijf onder water, smaakte opvallend goed. Maar zou dat echt aan die buitengewone rijpingscondities liggen, of aan een psychologisch placebo-effect? Of simpelweg aan het feit dat men voor dit soort bijzondere projecten bij voorbaat al de betere wijn gebruikt? Vooral dat laatste, maar toch is er nog wel wat interessants te zeggen over de toegevoegde waarde van die exotische rijpingsmethoden. […] LEES MEER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Recente berichten

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Meta

Wees de eerste om te reageren

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *