Column | PSV

Column Karin Leeuwenhoek WINELIFE#75 voorjaar 2022

PSV

Het PSV-glas. Wie ooit in de horeca heeft gewerkt kent het vast: zo’n lang, smal kelkje op een voetje. Bedoeld voor versterkte wijnen, zoals port, sherry en vermouth. Of madeira. Vermouth – gekruide en licht versterkte rode of witte wijn – drinkt men tegenwoordig liever uit een ruimer whiskyglas, tot onder de helft gevuld. Het idee van het ‘maatje’ van een glas is dat je met één standaardglas ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol binnenkrijgt, of je nou een vol fluitje bier, een jenevertje uit een bijna tot de rand gevuld borrelglaasje of een klein laagje whisky uit een tumbler drinkt. […] LEES MEER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Recente berichten

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Meta

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *