De laatste druppel / Q&A met Stefan Vrielink
Hart voor natuurwijn
STEFAN VRIELINK IS DE UITMUNTENDE SOMMELIER VAN RESTAURANT LE COEUR IN AMSTERDAM. TOEKOMSTDROOM: WIJN ÉN KOFFIE.
WIJN OF KOFFIE? ‘Dat is een strikvraag, want ik heb een passie voor allebei. Maar over wijn is nog zóveel meer te leren. Vanaf mijn 20e heb ik in koffiebars gewerkt en daarna vier jaar voor een koffiebrander. Op een gegeven moment begon mijn aandacht te verschuiven, omdat de wereld van wijn nóg groter is. Tijdens mijn werk voor wijn- en koffiebar 4850 merkte ik hoeveel overlap die twee hebben. Naast de focus op smaak ben je bezig met de balans tussen zaken als zuren, fruitigheid en bitters. En zowel bij koffie als (natuur)wijn zie je de afgelopen jaren dezelfde ontwikkeling: er is veel meer aandacht voor de kwaliteit van het fruit, natuurlijker werken, meer subtiliteit en complexiteit.’ […] LEES VERDER
Wees de eerste om te reageren