Wijnwetenschappers: Het grote bubbelinterview met Gérard Liger-Belair

LEES HIER HET ARTIKEL OP DE WEBSITE VAN PERSWIJN

Gérard Liger-Belair is als hoogleraar Chemische Fysica verbonden aan de Universiteit van Reims. Zijn specialisme: bubbels! Vooral die uit de Champagne. Ik ging met hem in gesprek om mythes over bubbels door te prikken, interessante feiten over de bubbels in ons glas te horen en andere vragen die spontaan oppopten te beantwoorden.

Liger-Belair: ‘In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, is er geen wetenschappelijk bewijs voor de samenhang tussen de kwaliteit van een champagne en een fijne mousse. Het is simpelweg een kwestie van: hoe minder CO2, hoe kleiner de bubbels!’

Wijnwetenschappers: Het grote bubbelinterview met Gérard Liger-Belair (deel 1)

Wijnwetenschappers: Het grote bubbelinterview met Gérard Liger-Belair (deel 2)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Recente berichten

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Meta

Wees de eerste om te reageren

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *