Column | Of je hout lust

Column Karin Leeuwenhoek WINELIFE februari/maart 2016

Of je hout lust

Of ik hout lust? Nou, ik lust er wel pap van, geef ik vrijmoedig toe. Ik ben nu eenmaal niet zo van de krakend frisse en fruitige wijnen. Een wijn met houtrijping heeft eigenlijk altijd mijn voorkeur boven een wijn zonder. Uitzonderingen daargelaten, zoals een mooie aromatische riesling, die welhaast een houtallergie heeft.
Houtgebruik voor de rijping van wijn is enigszins omstreden. Eikenhout neemt vaak iets van de ziel van de druif weg, en voegt wat van zijn eigen karakter aan de wijn toe… LEES MEER

WL40cover_mini

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Recente berichten

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Meta

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.