Puglia pakt door

PUGLIA PAKT DOOR

In Puglia – Apulië in het Nederlands – is het toerisme pas recent op gang gekomen, met als voordeel dat de twintigste-eeuwse grootschaligheid aardig aan deze streek voorbij is gegaan. Ook heeft de belangstelling van buitenaf de inwoners van deze van oudsher arme landbouwregio trotser gemaakt op de eigen producten en tradities. De wijnbouw profiteert daarvan.

Puglia wordt doorgaans omschreven als de regio die de hak van de Italiaanse laars vormt. De smalle streek is echter zo langgerekt – hemelsbreed 400 kilometer van noord naar zuid – dat je eigenlijk van achillespees, hiel en hak zou moeten spreken. Perswijn reisde van de hiel aan de oostkust, Bari, naar de Salento-streek in de hak om een actueel beeld te krijgen van de qua volume tweede wijnbouwregio van Italië. LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN PERSWIJN #6 2020

Door de ongelijke rijping van oude klonen primitivo worden de druiven vaak gedeeltelijk ingedroogd en dus extra geconcentreerd geoogst
‘Mezzogiorno’ Bianco Salento IGT van Morella en ‘Acini Spargoli’ Primitivo di Manduria Riserva DOC van Antico Palmento

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Meest recente berichten

Recente reacties

Archief

Categorieën

Meta

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *