De laatste druppel / Q&A met Anthony Taylor (Maison Gabriel Meffre)
Gigantisch mooi vak
ANTHONY TAYLOR IS AL MEER DAN 20 JAAR AMBASSADEUR VAN WIJNHUIS GABRIEL MEFFRE IN GIGONDAS (ZUID-RHÔNE). WAT DRIJFT HEM?
JE NAAM KLINKT TROUWENS NIET ECHT FRANS… ‘Ik ben geboren in Amerika, maar toen ik vier was verhuisden we met het gezin naar Frankrijk. Godzijdank, want ik ben zoooo blij dat ik hier woon. De zee, de bergen en de levenskwaliteit, zeker als het gaat om eten en drinken: truffels, groente, fruit en vooral… de geweldige wijn!’ KWAM JE AL JONG IN DE WIJN TERECHT? ‘Op mijn 17e begon ik als sommelier in Beaune en toen was ik voorgoed verloren. Ook omdat ik thuis met mijn ouders altijd goede wijnen proefde, zelfs grand cru Bourgognes, die toen nog heel goed te betalen waren. LEES VERDER
Wees de eerste om te reageren