Groot(s) in de Languedoc: Q&A met Laurent Miquel

WINELIFE#72 zomer 2022

De laatste druppel / Q&A met Laurent Miquel

Groot(s) in de Languedoc

LAURENT MIQUEL WERD DOOR EEN WIJNSNOB UITGEDAAGD OM IN DE LANGUEDOC WIJN MET FINESSE TE GAAN MAKEN.

VERTEL EENS OVER DIE WIJNSNOB? ‘Het was in de jaren 90. Ik wilde terug naar het wijndomein van mijn familie in Cazal Viel, in de AOC Saint-Chinian. Het wijnmaken bleef trekken, ook al werkte ik na mijn studie als ingenieur in Engeland. Ik was jong en enthousiast, maar een prestigieuze Bordeauxproducent vertelde mij doodleuk: “Wijnen uit de Languedoc kunnen toch nooit finesse hebben. Jullie zullen altijd onze neefjes van het platteland blijven.” Die denigrerende opmerking was levensveranderend voor mij. Het werd mijn levensmissie om het ongelijk van die snob te bewijzen.’ LEES VERDER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en gegarandeerd verder niks!)

Recente berichten

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Meta

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.